jan 122011
 

Markera den 8 juni i era kalendrar. Det är ”World IPv6 Day”.

http://isoc.org/wp/worldipv6day/

Flera stora aktörer som t.ex. Google, Facebook, Yahoo!, Akamei och Limelight Networks kommer att testköra IPv6 under ett dygn.

Äntligen händer det lite. För oss som har kört IPv6 under ett antal år känns det här som väldigt sent påkommet. Det borde ha gjorts för länge sedan och flera andra organisationer har med framgång gjort det och även gått live.

Ändå ställer jag mig positiv till detta. Det kommer att öka medvetenheten om att det måste hända mer nu. Förhoppningsvis är det ett test som ganska snart kommer att följas av permanent drift. Det skulle vi alla tjäna på. Det är bara att medge att IPv6 inte fungerar perfekt i alla lägen. Det är ganska normalt för en IPv6-site att ha ca 0,2% misslyckade anslutningar. Det är naturligtvis inte trevligt och pekar på brister i hur IPv6 implementerats på Internet. Det positiva är dock att IPv6 blir bättre och bättre för varje dag som går och vi kan bara förvänta oss att IPv4 kommer att få allt mer problem.

Så trots allt ett stort lycka till!

Det tjänar vi alla på.

 Posted by at 22:15

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)